Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

NAPALMED - iii

NAPALMED - iii

2008 vlastní náklad

Radek Kopel a NAPALMED jsou zpět. Po různých obměnách jména (NPLMD - jako Radkův sólový projekt) opět fungují jako skupina. Spojence našel Radek v MartiNovi B. (Martin Bechyně).

Člověk si říká, jak se může někomu líbit "bordel", který vytvářejí? Na druhou stranu, takhle by to asi vypadalo, kdyby stroje nebo věci mohli improvizovat nebo měly duši. My jsme však lidi. Dokážeme to skousnout? Když jsem viděl záznam jejich vystoupení na Obscene Extréme 2006 nevěřil jsem svým uším. Ono se to dalo poslouchat a dokonce mě to i bavilo. Na tento festival zapadli perfektně. A čím to bylo? Protože připomínali samotný grind. Jejich styl bych nejspíše nazval "grindustrial."

A co vás čeká? Intenzivní industriální inzultace. I tak se totiž dá vyložit název 3 alba kapely, které nese název "iii." Pouze jedna skladba se zde nachází(návaznost na předchozí alba, kdy na prvním byly skladby 3 a na druhém 2), avšak její délka činí 80 minut. Musím se přiznat, že mi dalo hodně práce soustředit se celou dobu na hlukovou stěnu jenž zde je zaznamenána. Ale po několika opakováních pak člověk začal pronikat více do nitra a zjistil, že ten hukot má i rytmus a i své obměny, které působí jako příjemné zpestření. Je ovšem potřeba velké pozornosti. Možná tam i člověk objeví něco, co ani aktéři improvizace sami netušili, že někoho dokáže zaujmout.

Ano, jedná se o improvizaci, ale velmi promyšlenou, která vznikla v jejich "schooshebně." Finální mix a mastering provedl Daemon a Radek.K ve studiu Démonova jáma, což dokazuje výborné nasnímání všech zvuků. Pro ty, kdo mají silné žaludky a holdují industrialu je toto album výborným soundtrackem na léto, pokud nejdou na brigádu někam do továrny.

Samotnou kapitolou je obal alba, který se nedá nazvat jinak než výtvarné dílo. Ručně dělané a velmi povedené. Jelikož se nejedná o hudbu ale o hluky a já znám z této scény pouze pár umělců (AGHIATRIAS, INSTITUTION D.O.L., BIG CITY ORCHESTRA) nedokážu toto album ohodnotit. Pro ty, kdo ví o co jde doporučuji a pro ty, kdo rádi hledají něco nového v (ne)hudbě, je toto dobrý start.

sestava: Martin.B, Radek.K - rachoty, hluky, materiály, efekty, kovy, voda, vibrace, vlny, zvuky, bordel, odpad, dech, hlas, křik, grafika, fotky
produkce: Radek K.
studio: Schooshebna
čas: 79:50
země původu: Česká republika
styl: industrial/noise
odkaz: www.napalmed.cz
tracklist:
1. iii

Hodnocení

autor:

nehodnoceno

čtenáři:

73 %

hodnotilo: 8


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

Avishai Cohen & Filharmonie Brno

Lenka Löfflerová anonym
06.12.15 | 19:31:00

RIVER

Mirek anonym
21.11.15 | 12:07:13

Dr. Dre - Compton

Ivoš Otcovský
18.10.15 | 20:43:29

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Jaroslav Burda
16.06.15 | 13:13:52

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Estragon anonym
16.06.15 | 11:30:55

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Cyberolas anonym
15.06.15 | 22:09:18

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Šárka Kindlová anonym
15.06.15 | 21:23:29

Mathias Grassow - Uttarakuru

Acerot anonym
31.01.15 | 11:02:09

Zajímavá "sluchátková" hudba roku...

Štěpán Šimek
15.01.15 | 09:27:18

Zajímavá "sluchátková" hudba roku...

Radek anonym
14.01.15 | 19:57:40

Více

Audio

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR - Godula

Běs
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube