Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

20. SV - Apocalyptic Desert

20. SV - Apocalyptic Desert

2008 Autumn Wind Productions

20.SV znamená 20 sievertů značících míru kontaminace radioaktivitou. Takováto kontaminace způsobí smrt sta procent lidských bytostí během sedmi dnů. O aktuální nahrávce 20.SV to neplatí.

Chcete slyšet, jak zní zvukově apokalyptická vize budoucnosti po jaderném výbuchu? Potom si určitě poslechněte 20. SV, hlukový projekt Xardase (vlastním jménem Osman Arabi) z Libanonu, který nahrál album "Apocalyptic Desert". Tenhle hluk má duši. A objeví se zde i melodie, tedy něco v tomto stylu velice neobvyklého. Nejedná se přímo o nové album, ale o převedení původní kazetové edice na kompaktní disk a nutno říct, že ve velmi povedené zvukové kvalitě.

Neustále se měnící hluk vás nenechá ani na chvilku se nudit, protože s napětím čekáte, jaký zvuk, šílený zmutovaný skřek nebo frekvence se objeví dál. Na rozdíl třeba od našich NAPALMED, které si své zvuky převážně vyrábějí sami pomocí všelijakých "udělátek", zde je vše tvořeno elektronicky na počítači nebo pomocí syntezátoru, což ovšem nijak nesnižuje kvalitu nahrávky. Naopak, objevují se zde jinak ne zcela obvykle slyšitelné zvuky (frekvenční kmitočty na přístrojích...). Na CD se nachází pouze jedna jediná skladba o délce necelé půl hodiny, která je však naprosto dostačující.

Kolem desáté minuty se objeví náznaky melodie, ale není to žádný popěvek, prostě jen pár tónů, které tuto prazvláštní skladbu okoření. Ta se zde zdrží až do šestnácté minuty a zní téměř jako metalový riff, okolo kterého se nabalují další změny a hluky, až jej místy téměř pohltí. Kolem sedmnácté minuty je ve skrytu hluku další, ale tentokrát již méně znatelný riff, který poté přechází v ten předešlý. I ten se po několika minutách ztrácí. Kolem dvacáté páté minuty se odkudsi vynořují jakoby zmutované příšery, které bylo slyšet i na začátku. Zda vás dostaly nebo ne, to je pouze na vaší fantazii, ale po jejích skřecích album postupně klesá až na pár výstřelků a na jeden velmi velký jako střela z phaseru do zapomnění. Poté se už vše bortí a vybuchuje a končí v nenávratnu.

Poslouchat toto celkem krátké album je velký zápřah na pozornost i na sluchovody, protože je to jako tsunami radioaktivního písku v moderním světě interpretovaná v tom nejextremnějším možném stylu. Je to duševní hra s paletou hluků.

sestava: Xardas – vše
produkce: Xardas
studio: Tripoli - El Mina
čas: čas
země původu: Libanon
styl: industrial/noise
odkaz: www.20sv.com, www.myspace.com/20sv
tracklist:
1. Apocalyptic Desert

Hodnocení

autor:

70 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

Avishai Cohen & Filharmonie Brno

Lenka Löfflerová anonym
06.12.15 | 19:31:00

RIVER

Mirek anonym
21.11.15 | 12:07:13

Dr. Dre - Compton

Ivoš Otcovský
18.10.15 | 20:43:29

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Jaroslav Burda
16.06.15 | 13:13:52

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Estragon anonym
16.06.15 | 11:30:55

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Cyberolas anonym
15.06.15 | 22:09:18

Barbora Mochowa - Mávnutím křídel havraních

Šárka Kindlová anonym
15.06.15 | 21:23:29

Mathias Grassow - Uttarakuru

Acerot anonym
31.01.15 | 11:02:09

Zajímavá "sluchátková" hudba roku...

Štěpán Šimek
15.01.15 | 09:27:18

Zajímavá "sluchátková" hudba roku...

Radek anonym
14.01.15 | 19:57:40

Více

Audio

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR - Godula

Běs
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube